Filmul Ciprian Porumbescu, din nou la Braşov după 50 de ani

Filmul Ciprian Porumbescu, din nou la Braşov după 50 de ani

Sărbătoarea filmului românesc a continuat şi în a treia zi a Festivalului CinemaUnit de la Braşov. Cinefilii s-au putut desfăta azi cu trei filme care au scris istorie în cinematografia românească: Ciprian Porumbescu, De ce trag clopotele, Mitică? şi Undeva în Est. CinemaUniT este organizat de Cinemaraton TV şi Universitatea Transilvania din oraşul de sub Tâmpa.

La CinemaUnit, ziua a treia a început cu proiectia peliculei Ciprian Porumbescu, regizată de Gheorghe Vitanidis. Invitat de onoare a fost actorul Vlad Rădescu, cel care l-a jucat pe marele violonist şi compozitor.

Premiera filmului Ciprian Porumbescu a avut loc acum 50 de ani în orasul de sub Tâmpa, iar Vlad Rădescu a fost năpădit de amintiri. Alt film de referintă proiectat la festivalul brasovean in ziua a treia a fost De ce trag clopotele, Mitică?, al lui Lucian Pintilie.

Invitat de onoare la aceasta proiectie a fost Tora Vasilescu. Cea care a jucat-o pe Didina Mazu, amanta lui Iancu Pampon, implineste peste cateva zile frumoasa varsta de 72 de ani.

În cea de-a 4-a zi a Festivalului CinemaUnit, vor fi proiectate filmele Imposibila Iubire, Filip cel Bun şi De-aş fi Harap Alab, al lui Ion Popescu Gopo.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt