Filmele ''CODA'' şi ''Don't Look Up'', marile câştigătoare la gala premiilor decernate de Sindicatul scenariştilor americani

Filmele ''CODA'' şi ''Don't Look Up'', marile câştigătoare la gala premiilor decernate de Sindicatul scenariştilor americani

Filmele "CODA" şi "Don't Look Up" şi-au crescut considerabil şansele în cursa pentru câştigarea unui premiu Oscar în acest an, după ce au obţinut duminică seară principalele trofee atribuite la cea de-a 74-a ediţie a galei organizate de Sindicatul scenariştilor americani (Writers Guild of America - WGA), informează site-ul revistei americane Variety.

Trofeele obţinute de aceste filme, produse de Apple TV Plus şi Netflix, au fost acordate de WGA în contextul în care sezonul premiilor de la Hollywood a intrat în ultima săptămână ce precede cea de-a 94-a ediţie a galei Oscar, care va avea loc pe 27 martie. Cele două filiale ale WGA, de pe coasta de vest, respectiv de pe coasta de est din Statele Unite, şi-au unit forţele pentru a organiza împreună ceremonia de duminică seară în format virtual din cauza pandemiei de coronavirus. Gala WGA 2022 a fost prezentată de actriţa şi scenarista Ashley Nicole Black.

Preşedinţii celor două filiale, Meredith Stiehm - care conduce WGA West - şi Michael Winship - preşedintele WGA East -, au avut o scurtă apariţie video comună, în timpul căreia au declarat că ediţia de anul viitor a galei WGA va avea loc în format fizic.

Filmul "CODA" şi-a adăugat încă o victorie în palmares duminică seară, după ce această producţie Apple, care spune povestea singurului copil care poate să audă dintre toţi membrii unei familii cu deficienţe auditive, a câştigat premiul WGA la categoria "cel mai bun scenariu adaptat".

"CODA" câştigase şi principalul trofeu atribuit sâmbătă seară de Sindicatul producătorilor americani (PGA) şi a devenit astfel un favorit la câştigarea premiului Oscar pentru cel mai bun lungmetraj.

Scenariul scris de Sian Heder pentru filmul "CODA", regizat tot de ea, a câştigat primul trofeu ce a fost atribuit în cadrul galei WGA de duminică seară.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt