Femeie ucisă de frig şi sărăcie

Femeie ucisă de frig şi sărăcie

Frigul şi săracia au ucis o femeie de 81 de ani dintr-o comună ieşeană. Ea a ajuns în stare gravă la spital cu hipotermie severă şi, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvată. Este al treilea deces din cauza frigului din acest sezon. Toate în judeţul Iaşi.

Ajuns la 83 de ani, bătrân şi bolnav, bărbatului i se citeşte neputinţa pe chip, în timp ce lacrimile îi curg fără încetare. A pierdut ultimul sprijin pe care îl mai avea. Locuia cu femeia lui într-o casă degradată si in conditii greu de imaginat. Acum simte deznădejdea mai puternic ca oricând.

Asistentul social din comună spune că a aflat despre cazul familiei Iordache abia acum câteva zile. Vecinii povestesc că bătrânii erau singuri pe lume.

Femeia a ajuns la spital, în hipotermie, împreună cu alte două persoane în aceeaşi situaţie. Din păcate, ea şi un bărbat de 51 de ani din localitatea Scobinţi-Hârlău nu au mai putut fi salvati de medici.

Medicii recomandă oamenilor să fie atenţi pe timp de iarnă şi să nu stea in frig, iar cei care nu au rude sunt sfătuiţi să găsească pe cineva care să îi îngrijească.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt