Femei în Focus - Prima News

Femei în Focus

A fost unul dintre îngerii păzitori ai medicilor și asistentelor încă din primele luni ale pandemiei…atunci când în
majoritatea unităților medicale nu existau echipamente de protecție. A modernizat complet o secție de spital iar în ultimii ani a dus tone de alimente familiilor sarace. Este vorba despre medicul Ioana Vârtosu, una dintre femeile
excepționale ale campaniei Focus.

Doctorul Ioana Vârtosu a renunțat în urma cu 15 ani la cariera de medic intr-un spital din Timisoara pentru a înfința Şcoala Mamei Junior. La inceput oferea sfaturi femeilor insarcinate, viitorilor tatici dar si proaspetilor parinti. Odata cu nasterea propriului copil a decis sa faca o schimbare in viata ei si sa ajute prin diverse programe copii cu dizabilitati locomotorii si psihiatrice.

Eforturile Ioanei de a-i ajuta pe ceilalți sunt bine cunoscute printre cei care trec pragul Școlii Mamei Junior.

Chiar daca pandemia a dus la inchiderea bazinelor nu a renuntat la tratamentul care pentru multi dintre copilasi este singura sansa sa poata supravietui. A adaptat programul, a obtinut sponsorizari si a cumparat o vană specială.

Mâna de ajutor a Ioanei s-a simțit și în spitalele care luptă cu pandemia de Covid-19. Pentru multe unități sanitare, echipamentele oferite de aceasta au fost ca o gură de oxigen.

Ioana Vârtosu demonstrează că acolo unde statul nu poate face față, singura salvare sunt voluntarii.

Iar energie vine din zâmbetele primite în schimbul ajutorului pe care îl oferă.Total
0
Shares
Total
0
Share