Femei în Focus

Femei în Focus

A fost unul dintre îngerii păzitori ai medicilor şi asistentelor încă din primele luni ale pandemiei…atunci când în
majoritatea unităţilor medicale nu existau echipamente de protecţie. A modernizat complet o secţie de spital iar în ultimii ani a dus tone de alimente familiilor sarace. Este vorba despre medicul Ioana Vârtosu, una dintre femeile
excepţionale ale campaniei Focus.

Doctorul Ioana Vârtosu a renunţat în urma cu 15 ani la cariera de medic intr-un spital din Timisoara pentru a înfinţa Şcoala Mamei Junior. La inceput oferea sfaturi femeilor insarcinate, viitorilor tatici dar si proaspetilor parinti. Odata cu nasterea propriului copil a decis sa faca o schimbare in viata ei si sa ajute prin diverse programe copii cu dizabilitati locomotorii si psihiatrice.

Eforturile Ioanei de a-i ajuta pe ceilalţi sunt bine cunoscute printre cei care trec pragul Şcolii Mamei Junior.

Chiar daca pandemia a dus la inchiderea bazinelor nu a renuntat la tratamentul care pentru multi dintre copilasi este singura sansa sa poata supravietui. A adaptat programul, a obtinut sponsorizari si a cumparat o vană specială.

Mâna de ajutor a Ioanei s-a simţit şi în spitalele care luptă cu pandemia de Covid-19. Pentru multe unităţi sanitare, echipamentele oferite de aceasta au fost ca o gură de oxigen.

Ioana Vârtosu demonstrează că acolo unde statul nu poate face faţă, singura salvare sunt voluntarii.

Iar energie vine din zâmbetele primite în schimbul ajutorului pe care îl oferă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt