Federaţiile nordice susţin decizia de excludere a ruşilor şi belaruşilor de la Wimbledon

Federaţiile nordice susţin decizia de excludere a ruşilor şi belaruşilor de la Wimbledon

Federaţiile de tenis din Suedia, Finlanda, Norvegia şi Islanda au anunţat că susţin decizia organizatorilor turneului de Mare Şlem de la Wimbledon de a interzice participarea jucătorilor ruşi şi belaruşi la ediţia din acest an, ca urmare a invaziei din Ucraina.

"Susţinem poziţia adoptată de LTA (Federaţia engleză de tenis) şi AELTC (All England Lawn Tennis Club, organizatorul turneului - n.red) privind participarea jucătorilor ruşi şi belaruşi la probele din Marea Britanie. În aceste vremuri excepţionale, tenisul trebuie să facă tot ce este în puterea sa pentru a fi alături de poporul ucrainean împotriva ostilităţii statelor rus şi belarus", se precizează într-un comunicat comun dat publicităţii de cele patru federaţii.

Jucătorii şi jucătoarele din Rusia şi Belarus au fost excluşi săptămâna trecută de la ediţia 2022 a turneului de la Wimbledon, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către armata rusă.

"În circumstanţele unei agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obţină vreun beneficiu din participarea jucătorilor ruşi sau belaruşi. De aceea, intenţionăm, cu profund regret, să respingem înscrierea jucătorilor ruşi şi belaruşi la Wimbledon", a explicat AELTC la momentul respectiv.

În urma acestei decizii, jucători precum ruşii Daniil Medvedev, numărul doi mondial, Andrei Rublev (8 ATP) şi Anastasia Pavliucenkova (15 WTA) şi belarusele Arina Sabalenka (4 WTA, semifinalistă anul trecut la Wimbledon) şi Viktoria Azarenka (18 WTA) nu-şi vor putea apăra şansele la turneul londonez.

Lawn Tennis Association (LTA), care supervizează principalele turnee de pregătire pentru Wimbledon, a decis să se alinieze la măsura luată de această competiţie de Mare Şlem şi să nu primească nici un rus sau belarus la Queen's sau Eastbourne.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt