FDA a autorizat vaccinul Pfizer/ BioNTech anti-Covid pentru utilizare de urgenţă. Lucrătorii sanitari ar putea începe să primească dozele săptămâna viitoare - Prima News

FDA a autorizat vaccinul Pfizer/ BioNTech anti-Covid pentru utilizare de urgenţă. Lucrătorii sanitari ar putea începe să primească dozele săptămâna viitoare

Food and Drug Administration (FDA) a autorizat vaccinul Pfizer/ BioNTech anti-Covid pentru utilizare de urgenţă în Statele Unite, iar lucrătorii sanitari ar putea începe să primească dozele săptămâna viitoare.

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente a anunţat vineri că a autorizat primul vaccin împotriva Covid-19 pentru utilizare de urgenţă în SUA, acesta reprezentând un pas major în stoparea pandemiei, relatează NBC.

Într-o scrisoare trimisă de FDA companiilor farmaceutice este subliniat: „Cunoscutele şi potenţialele beneficii ale vaccinului Pfizer – BionTech împotriva Covid-19” sunt mai importante decât eventualele riscuri în cazul persoanelor cu vârste de 16 ani sau mai mari.

Autorizarea vaccinului vine după 11 luni de când noul coronavirus SARS-CoV-2 a început să se răspândească în lume.

Este aşteptat ca primele doze din vaccinul realizat de Pfizer împreună cu partenerul BioNTech să ajungă în Statele Unite în zilele următoare, iar primii care îl vor primi vor fi lucrătorii sanitari din prima linie şi angajaţii centrelor de îngrijire.

Aceste două grupuri din prima fază a vaccinării reprezintă 24 de milioane de oameni, dintre care 21 de milioane sunt lucrători sanitari care tratează pacienţii bolnavi de Covid-19.

Dozele ar putea începe să fie administrate luni sau marţi, a confirmat un oficial din HHS (Departamentul pentru Sănătate) pentru NBC News.Total
0
Shares
Total
0
Share