Fast and Furious à la Cluj

Fast and Furious à la Cluj

În fiecare joi seara, o parcare aflată la doi paşi de centrul Clujului se transformă într-o adevărată pistă pentru drifturi. Tinerii amatori de senzaţii tari se adună aici cu zecile ca să îşi etaleze bolizii, care mai de care mai tunat şi mai zgomotos. Aseară însă au avut şi oaspeţi nepoftiţi: poliţiştii, care au luat la control fiecare autoturism.

Exact ca în filmul de acţiune Fast and Furious, zeci de tineri din Cluj au transformat o parcare din oraş într-un loc al raliurilor şi al drifturilor. Este o tradiţie, spun ei, ca seara, iubitorii de maşini puternice şi de senzaţii tari să îşi etaleze aici bolizii. De această dată, însă, s-au trezit cu spectatori neaşteptaţi. Poliţia.

Pentru cei care locuiesc în vecinătate, drifturile şi întrecerile au devenit de nesuportat, şi de luni de zile, fac plângeri la poliţie. Chemaţi şi acum, oamenii legii au legitimat fiecare şofer, iar maşinile au fost controlate. Au găsit şi autoturisme modificate ilegal, iar proprietarii au primit amenzi.

Tinerii susţin că nu fac nimic rău. Ba mai mult, le transmit autorităţilor că îşi d oresc un loc special amenajat pentru astfel de întâlniri. Însă nu de puţine ori se întâmplă să-şi pună viaţa în pericol. Se iau la întrecere cu maşinile sau fac drifturi printre zecile de spectatori.

Poliţia a dat 26 de amenzi în valoare totală de 13.000 de lei şi a reţinut 11 certificate de înmatriculare pentru nereguli tehnice. Oamenii legii au legitimat şi un tânăr care se afla la volan deşi nu avea permis de conducere. Acesta s-a ales cu dosar penal.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt