Fără prag pentru abuzul în serviciu

Fără prag pentru abuzul în serviciu

Scandal în Parlament şi în coaliţie. Modificarea codurilor penale a fost votată de deputaţi, dar nu în forma pe care şi-o doreau iniţial. Pragul pentru abuzul în serviciu a fost eliminat definitiv, pentru că nici nu era obligaţie impusă de Curtea Constituţională, aşa cum spune ministrul Justiţiei! Acum însă apar alte probleme care ţin de SRI.

Adio prag de 9.000 de lei pentru abuz în serviciu. După un scandal monstru în Comisia Juridică, coaliţia a decis ca proiectul de lege să nu mai prevadă niciun prag pentru această infracţiune şi a fost trimis la vot în forma adoptată de Guvern.

Nu numai pragul a fost subiect de scandal, ci şi articolul din lege prin care tehnica SRI poate fi folosită pentru procesele penale. Acum aflăm însă, de la ministrul Justiţiei că pragul pentru abuz în serviciu nu era, de fapt, o obligaţie.

Scandalul din Parlament s-a extins şi în coaliţie. UDMR acuză că faptul că PSD şi PNL au luat decizii fără să îi consulte. Mai mult, au decis să se abţine la votul privind Codul de procedură penală care prevede implicarea SRI în procesele penale.

Ambele legi au trecut de votul final al deputaţilor, însă parlamentarii AUR spun că le vor ataca la Curtea Constituţională. Au termen 48 de ore!

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt