Fane Căpăţână s-a dat agent antidrog

Fane Căpăţână s-a dat agent antidrog

Interlopul Fane Căpăţână a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce s-a dat drept agent de la antidrog şi, sub pretextul că îi face control corporal, i-a furat unui muncitor din Sri Lanka toţi banii pe care îi avea în portofel. Poliţiştii spun că este vorba de metoda Maradona, un mod de operare clasic în lumea hoţilor şi pe care interlopul l-a mai folosit în trecut.

Interlopul a refuzat să deschidă uşa, iar poliţiştii au fost nevoiţi să o spargă. L-au imobilizat rapid şi l-au dus la audieri. Fane Căpăţână este acuzat de uzurpare de calităţi oficiale şi înşelăciune. Bărbatul nu este la prima infracţiune de acest fel. Abia a fost eliberat în vara acestui an. El a mai fost arestat în 2009, după ce a păcălit un comerciant prin aceeaşi metodă-Maradona. Iar în 2014 s-a dat drept agent de la antidrog şi a furat 800 de lei.

De altfel, mai multe site-uri vând legitimaţii false de poliţişti sau jandarmi. Preţurile pornesc de la 10 lei şi pot ajunge chiar şi la 500 de lei. Se vând chiar şi uniforme ale forţelor de ordine. Oamenii trebuie să fie atenţi atunci când un poliţist încearcă să îi legitimeze. Există un protocol pe care orice agent este obligat să îl respecte.

Folosirea înscrisurilor sau legitimaţiilor oficiale reprezintă infracţiune, iar cei care le folosesc pentru a înşela sau a induce în eroare o persoană pot fi cercetaţi penal.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt