Facturi mari, temperaturi mici în clase

Facturi mari, temperaturi mici în clase

Facturile uriaşe la energie au impact direct asupra campaniei de vaccinare! Primarul din Motru cere închiderea centrului de vaccinare din oraş după ce doar factura la gaze a venit 35.000 de lei. Iar un liceu din Arad are de achitat, atenţie, 100.000 de lei pentru încălzire. În tot acest timp, paradoxal, elevii îngheaţă de frig în clase. Majoritatea unităţilor de învăţământ din oraş funcţionează în clădiri vechi, de accea pierderile de căldură sunt considerabile.

100.000 de lei. Este factura la încălzire primită de Liceul Aurel Vlaicu din Arad doar pentru o singură lună, decembrie.

Unitatea de învăţământ e compusă din patru clădiri. În ciuda facturii piperate la încălzire, în toate este frig. În sălile de clasă, elevii stau îmbrăcaţi ca afară.

La un alt liceu din Arad toate facturile au venit cu mult mai mari decât iarna trecută.

Bugetul unităţii de învăţământ este cu mult depăşit, aşa că singura soluţie rămâne plafonarea. Şi primăria este în impas. Bugetul local nu poate acoperi facturile majorate. Primarul speră să primească ajutor de la guvern.

Şi în judeţul Gorj, primăriile sunt depăşite de situaţie. Primarul din Motru ia în calcul închiderea centrului de
vaccinare din oraş după ce a primit o factură la gaze de 35.000 de lei pentru lunile noiembrie şi decembrie.

Şi instituţiile de cultură din toată ţara au fost crunt lovite de facturi. Pentru consumul la gaze din luna decembrie, Teatrul Naţional din Bucureşti trebuie să plătească… un milion de lei. O factură de aproape opt ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Iar la Castelul Peleş, nota de plată pentru gazul consumat în luna decembrie este de 86.000 de lei. Operele de artă nu pot fi păstrate la temperaturi mici deoarece se pot deteriora.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt