Facem economie degeaba

Facem economie degeaba

Deşi fac economie, unii români vor plăti facturi mai mari la energie. Sunt două criterii de care oamenii trebuie să ţină cont - consumul mediu lunar de anul trecut să fi fost sub 300 kwh, iar cel de anul acesta de până la 255 kwh. Cei care anul trecut nu au făcut economie la consumul de energie şi vor să facă anul acesta, nu vor beneficia de plafonare.

În loc să aibă pe factură preţul plafonat promis dacă reduc consumul de energie, oamenii se trezesc cu factura aproape dublă. Explicaţia este simplă, spun specialiştii din energie. Pentru a beneficia de preţul plafonat trebuie ca şi consumul mediu lunar din anul 2021 să fie sub 300 kwh, iar cel din acest an de pâna la 255 kwh.

Preţul de contract este în jur de 2lei/ kwh. Din această cauza, este posibil ca cei care lucrează de acasă să îşi dorească să revină la birou şi nu numai. Nici pentru anul viitor nu se ştie încă dacă se va plăti mai puţin, asta pentru că în Ordonanţa dată la începutul lunii nu se precizează dacă va exista o nouă compensare pe baza consumului din acest an.

Cât despre factura în valoare de 6.000 de lei primită de filosoful Mihai Şora, compania de electricitate cu care acesta are încheiat un contract a precizat astăzi, că suma se referă la o perioadă de facturare pe o durată de aproape doi ani şi anume luna octombrie a anului 2020 şi până în luna august a acestui an.

Motivul pentru care filosoful a primit această factură cu preţ piperat este pentru că reprezentanţii companiei nu au avut cum să citească fizic contorul, pentru că nu au avut acces în locuinţa în care este amplasat. Pentru a evita acest gen de situaţii complicate pentru consumatori, reprezentanţii companiilor de electricitate recomandă transmiterea lunară a indexului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt