Expulzarea de către Rusia a 40 de diplomaţi germani "nu este justificată", reacţionează Berlinul

Expulzarea de către Rusia a 40 de diplomaţi germani "nu este justificată", reacţionează Berlinul

Expulzarea de către Rusia a 40 de diplomaţi germani, ca represalii la o măsură similară luată recent de Berlin, "nu este justificată", a reacţionat luni Ministerul Afacerilor Externe german, informează AFP.

"Cei 40 de membri ai reprezentanţelor ruse în Germania pe care noi i-am expulzat în urmă cu trei săptămâni nu au lucrat nici măcar o singură zi în serviciul diplomaţiei în timpul şederii lor în Germania", a denunţat într-un comunicat ministrul de externe german Annalena Baerbock.

Rusia a anunţat luni că expulzează 40 de diplomaţi germani, ca represalii la o măsură similară luată la începutul lui aprilie de Germania în urma declanşării ofensivei ruse în Ucraina. Este vorba de un "răspuns simetric" la o decizie similară "făţiş inamicală" a guvernului german, luată pe 4 aprilie, potrivit unui comunicat al diplomaţiei ruse.

"Ne aşteptam la măsura de astăzi, (însă) ea nu este în niciun caz justificată", a reacţionat şefa diplomaţiei germane.

Potrivit Annalenei Baerbock, diplomaţii ruşi care au fost expulzaţi "au lucrat în fiecare zi în Germania împotriva libertăţii noastre, împotriva coeziunii din societatea noastră". "Activitatea lor îi ameninţa de asemenea pe cei care căutau protecţie la noi", a spus ea.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt