Expoziţii inedite în tramvaie şi autobuze

Expoziţii inedite în tramvaie şi autobuze

Călătoria cu tramvaiul sau autobuzul poate fi uneori plictisitoare şi obositoare. Nu însă şi la Oradea, unde conducerea societăţii de transport în comun a decis, în premieră naţională, să proiecteze pe ecranele din mijloacele de transport, sute de fotografii, premiate la cele mai importante concursuri de profil din Europa. Astfel, în timpul călătoriei, orădenii şi turiştii au şansa să vadă imagini cu cele mai frumoase monumente din oraş, cu cele mai căutate capitale europene, dar şi fotografii realizate în oraşele din Ucraina, înainte ca acestea să fie afectate de bombardamente.

Începând cu aceste zile, călătoria cu tramvaiul sau autobuzul prin Oradea, poate fi o adevărată aventură. Conducerea
Oradea Transport Local a decis ca pe panourile electronice din mijloacele de transport în comun să redea unele dintre
cele mai frumoase fotografii, realizate în ultima perioadă. Astfel, călătoria poate fi mult mai plăcută şi interactivă iar
localnicii şi turiştii sunt ademeniţi să ridice privirea din ecranul telefonului mobil.

În total, sunt redate 175 de fotografii din cadrul a trei expoziţii. Prima proiecţie prezintă imagini artistice de o reală valoare, cu străzi şi atracţii turistice din Europa, realizate de artişti renumiţi din China şi Japonia dar şi din Cehia, Grecia, Portugalia sau Malta. Cea de-a doua, numită sugestiv „Învierea”, redă publicului larg fotografii care arată felul în care este sărbătorit Paştele, în regiunea Ivano-Frankivsk, o zonă grav afectată de bombardamentele ruseşti. Un alt calup de imagini face parte din expoziţia „Oraşul lui Sfântul Ladislau este oraşul meu” şi prezintă cele mai importante clădiri şi monumente istorice din Oradea. Toate acestea vor fi proiectate pe ecranele din mijloacele de transport în comun până pe 16 iunie, apoi vor fi schimbate cu altele, premiate în cadrul altor expoziţii fotografice.

Pe viitor, Oradea Transport Local îşi doreşte să proiecteze astfel de imagini şi pe panourile din staţiile de aşteptare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt