Explozie la un depozit de muniţie de lângă Kiev

Explozie la un depozit de muniţie de lângă Kiev
Profimedia

Alertă în Ucraina, după ce un depozit militar de lângă Kiev a sărit în aer. Pe front, ruşii atacă sudul şi estul ţării cu rachete, însă pierd considerabil la Bahmut. Preşedintele Zelenski îşi continuă turul de forţă în Germania.

O minge de foc s-a zărit de dimineaţă, la periferia oraşului Hmelniţki, la sud vest de Kiev. Autorităţile nu au oferit deocamdată detalii despre acest incident, dar se ştie că în zonă se află un depozit uriaş de armament al armatei. La Bahmut, ucrainenii câştigă în continuare teren. Soldaţii luptă pentru fiecare stradă şi casă, iar contraatacurile duc la pierderi enorme în rândul ruşilor.

Liderul Wagner susţine însă că ruşii pierd teren din cauza directivelor de la Moscova. Prigojin recunoaşte că ucrainenii au reuşit să câştige controlul total al drumului dintre Ceasiv Yar şi Bahmut, aşa-numitul ”drum al ieşirii din iad”, rută esenţială pentru aprovizionarea trupelor şi evacuarea civililor. Oraşul este, de asemenea, lovit de focurile de artilerie.

Însă în restul Ucrainei, ruşii au bombardat puternic. Peste 90 de atacuri au fost lansate în regiunile Herson, Sumi şi Ternopil. S-au auzit mai multe explozii, urmate de incendii.

În acest timp, Zelenski a ajuns în Germania. El a fost primit de preşedintele ţării, la reşedinţa acestuia din Berlin. Liderul ucrainean a discutat şi cu cancelarul german Olaf Scholz. Zelenski va merge şi în vestul ţării, la Aachen, unde va primi Premiul Carol cel Mare.

Liderul de la Kiev a ajuns în Germania după vizita din Italia. La Vatican, s-a întâlnit şi cu Papa Francisc. Cei doi au vorbit timp de 40 de minute, iar la final, preşedintele ucrainean i-a făcut cadou Papei o icoană cu Fecioara Maria, pictată pe o vestă antiglonţ.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt