Explozie în Marea Neagră. Militari români, în pericol de moarte - Prima News

Explozie în Marea Neagră. Militari români, în pericol de moarte

78 de militari români au fost la un pas de moarte, după ce o mină a explodat chiar lângă nava în care se aflau. Dragorul maritim 29 al Forțelor Navale Române a fost trimis să distrugă mina, care plutea în Marea Neagră. Din cauza furtunii și a valurilor înalte, nava a fost lovită de mina marină, care a explodat. Nava militară a suferit avarii, dar toți militarii sunt teferi.

Dragorul maritim 29 a ajuns aseara, în jurul orei 18 la 45 km în largul mării față de Constanta, în zona in care fusese descoperită mina de război, de catre un remorcher civil. Ar fi trebuit să lase o barcă la apa cu scafandri militari specializați care sa distrugp mina, însă a început furtuna și barca n-a mai putut fi coborâtă.

S-a lasat si intunericul, iar mina a dispărut din vederea echipajului. La un moment dat, mina s-a lovit de navă si s-a produs deflagrația. Militarii care se aflau pe nava și-au văzut moartea cu ochii. Explozia s-a produs în partea din spate a navei, în zona cârmei și a făcut o gaură în corpul navei.

Marina Militară a trimis un remorcher care să aduca dragorul în Portul Militar Constanta. Va fi inspectat de specialiști și apoi va merge în șantierul naval pentru reparații. Mina de război care a explodat la impactul cu dragorul maritim este a treia care ajunge în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române. Celelalte două au fost distruse de scafandrii militari români specializați în neutralizarea dispozitivelor explozive.

Total
0
Shares
Total
0
Share