Expert: Sancţiunile aplicate Rusiei i-au redus capacitatea de a purta un război prelungit

Expert: Sancţiunile aplicate Rusiei i-au redus capacitatea de a purta un război prelungit
Profimedia

Rusia are doi sateliţi în Uniunea Europeană – Ungaria, satelit politic şi Austria – satelit economic, a declarat la Prima News analistul Cristian Grosu.

Aceste state pot bloca prin veto un nou pachet de sancţiuni pentru Rusia din partea UE, a adăugat analistul. „Toate sancţiunile aplicate Rusiei au atins două scopuri esenţiale: au redus potenţialul Rusiei de a duce un război prelungit, iar economia europeană a reuşit să scape de dependenţa totală faţă de energia rusească”, a spus Grosu.

Sancţiunile aplicate Rusiei de alte state sunt cele mai grave de după cel de-al doilea Război Mondial, a precizat analistul economic Adrian Negrescu.

„Au plecat vreo 450 de companii europene şi au mai rămas vreo 500 care nu pot pleca pentru că au investit foarte mult acolo. Rusia practic s-a şters de pe harta investiţională cu acest război, pentru că nu cred că va mai fi cineva sănătos la cap care să mai facă afaceri în Rusia în următorii 10-15 ani. Nu cred că e cineva în lume care să cumpere sau să tranzacţioneze în ruble undeva în lume”, a spus Negrescu.

El a subliniat că războiul a apropiat economic România şi Republica Moldova mai mult decât toate acţiunile făcute de cele două ţări în ultimii 30 de ani.

Afla mai multe desprerazboirusiasanctiuni
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt