Expert în strategie militară: Dărâmarea dronei americane, un comportament „huliganic” al Rusiei

Expert în strategie militară: Dărâmarea dronei americane, un comportament „huliganic” al Rusiei

Atacul rusesc care a doborât drona americană deasupra Mării Negre este un comportament huliganic, a declarat la Prima News expertul în strategie militară Hari Bucur Marcu.

„Acest comportament este huliganic, termenul oficial este de indisciplină în zbor. Sunt convins că nu poate niciun comandant de zbor să dea ordin ca un pilot să dea cu avionul în alt avion. Eu sunt pilot, am avut cazuri de colegi care au vrut să vină foarte aproape de sol şi au lovit clădiri, au stricat avioane şi au fost scoşi de la zbor”, a spus expertul.

El a precizat că ruşii au vrut să arate că sunt capabili să întrerupă misiunea unei asemenea drone.

„Realitatea e că nu se va schimba nimic, dronele militare vor survola apele internaţionale cât vor ele, americanii n-au niciun motiv să-şi schimbe comportamentul. Ruşii nu sunt în situaţia în care ar putea impune vreo atitudine americanilor. Drona este o armă de atac, nu doar de supraveghere, un sistem de atac foarte periculos şi precis. Ucraina cere de un an de zile asemenea drone, încă nu s-a luat o hotărâre”, a declarat Marcu.

Expertul a adăugat că ruşii s-au dovedit a fi foarte neprofesionişti în ce fac în materie militară.

„Americanii ar putea să opereze dronele pentru ucraineni în spaţiul lor, dar n-o fac, se limitează la furnizarea de informaţii. Ruşii n-au fost în stare să aibă control într-un an asupra spaţiului Ucrainei, mă întreb dacă pot să-l controleze pe al lor. Americanii sunt gata să ducă război pe toate planurile, pe când Rusia nu e în stare pe mare, trupele de desant nu au ajuns în teatrul de război din cauza lipsei controlului asupra spaţiului aerian ucrainean”, a mai declarat expertul militar.

El a subliniat că Rusia a dovedit asta după ce o operaţiune planificată din timp pentru cinci zile s-a întins deja peste un an şi, practic, s-a transformat într-o maşinărie de tocat oameni acest război. Totuşi, a adăugat Marcu, există informaţii că în continuare jumătate din ruşi îl sprijină pe Putin.

Afla mai multe despredronerazboirusiaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt