Expert în educație: Familiile și copiii trăiesc într-o minciună atunci când vine vorba despre examene - Prima News

Expert în educație: Familiile și copiii trăiesc într-o minciună atunci când vine vorba despre examene

Expertul în educație Daniela Vișoianu a declarat la Prima News că inechitatea din sistemul de învățământ este mare pentru orice copil.

Ea consideră că una dintre provocările adevărate ale sistemului de admitere este minciuna în care trăiesc familiile și copiii referitor la examene. „Într-o clasă eterogenă, de exemplu, se reproduce societatea, e un mediu care-i stimulează pe cei care învață mai greu și-i folosești pe cei care sunt mai buni ca tutori pentru ceilalți”, a spus Vișoianu.

Experta a subliniat că în școlile private sunt programe care pregătesc elevii pentru examene, care intră în taxele de școlarizare.

”În mediul rural sunt copii de gimnaziu care nu întâlnesc în patru ani niciun profesor calificat de matematică. Oricât este de amuzant și de exotic să ne ruralizăm, sunt școli cu 6 copii în unele sate, iar acele școli nu-și vor mai reveni vreodată”, a adăugat Vișoianu.

Sistemul de învățământ trebuie să fie scos de sub tutela politică, a spus Iulian Cristache, liderul organizațiilor de păriniți.

„Noi suntem un popor care nici când ne ajunge cuțitul la os nu facem ce trebuie. Toți părinții își doresc și au dreptul la cei mai buni profesori, dar performanța e și în palierul de jos, iei un elev de 4 și-l duci la 6”, a declarat Cristache.

Total
0
Shares
Total
0
Share