Expert în educaţie: Familiile şi copiii trăiesc într-o minciună atunci când vine vorba despre examene

Expert în educaţie: Familiile şi copiii trăiesc într-o minciună atunci când vine vorba despre examene

Expertul în educaţie Daniela Vişoianu a declarat la Prima News că inechitatea din sistemul de învăţământ este mare pentru orice copil.

Ea consideră că una dintre provocările adevărate ale sistemului de admitere este minciuna în care trăiesc familiile şi copiii referitor la examene. „Într-o clasă eterogenă, de exemplu, se reproduce societatea, e un mediu care-i stimulează pe cei care învaţă mai greu şi-i foloseşti pe cei care sunt mai buni ca tutori pentru ceilalţi”, a spus Vişoianu.

Experta a subliniat că în şcolile private sunt programe care pregătesc elevii pentru examene, care intră în taxele de şcolarizare.

”În mediul rural sunt copii de gimnaziu care nu întâlnesc în patru ani niciun profesor calificat de matematică. Oricât este de amuzant şi de exotic să ne ruralizăm, sunt şcoli cu 6 copii în unele sate, iar acele şcoli nu-şi vor mai reveni vreodată”, a adăugat Vişoianu.

Sistemul de învăţământ trebuie să fie scos de sub tutela politică, a spus Iulian Cristache, liderul organizaţiilor de păriniţi.

„Noi suntem un popor care nici când ne ajunge cuţitul la os nu facem ce trebuie. Toţi părinţii îşi doresc şi au dreptul la cei mai buni profesori, dar performanţa e şi în palierul de jos, iei un elev de 4 şi-l duci la 6”, a declarat Cristache.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt