Expert: Bucureştiul este cea mai ieftină capitală europeană în domeniul imobiliar

Expert: Bucureştiul este cea mai ieftină capitală europeană în domeniul imobiliar

Piaţa imobiliară din România este ieftină, de aceea suntem o ţară mai mult de proprietari decât de chiriaşi, a declarat la Prima News Daniel Tudor, CEO-ul unei firme de specialitate. Bucureştiul, de exemplu, este cea mai ieftină capitală europeană, pentru că preţul unui metru pătrat locuibil este de 1,6 salarii medii pe economie.

„Salariile medii în România au crescut cu 14 la sută mai mult decât imobiliarele, ceea ce arată că, practic, imobiliarele s-au ieftinit faţă de puterea de cumpărare”, a spus Tudor, care a adăugat că o achiziţie imobiliară nu este doar pentru a locui, ci este şi o investiţie. Cumpărarea unei case într-o zonă cu potenţial de creştere este un exemplu în acest sens, a explicat specialistul.

Situaţia ideală pentru o achiziţie imobiliară este aceea a unui credit, dar şi existenţa unui capital personal, asta doar în cazul în care cumpărătorul are un serviciu solid cu potenţial de creştere, a spus Tudor. Altfel, a adăugat el, un credit imobiliar pe zeci de ani poate fi periculos şi dezavantajos.

Preşedintele Patronatului Societăţilor de Construcţii, Liviu Simion, crede că va exista o frânare în domeniul rezidenţial până la sfârşitul anului, din cauza creşterii costurilor ridicării de noi locuinţe.

De la 1 ianuarie, salariul minim din construcţii este de 4.000 de lei, ceea ce, pe lângă inflaţie, va creşte mult costurile de construcţie, a spus Simion. El a adăugat că, probabil, în următoarea perioadă românii vor începe să prefere chiria unei achiziţii imobiliare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt