”Everything Everywhere All At Once”, câştigătorul absolut

”Everything Everywhere All At Once”, câştigătorul absolut

Filmul ”Everything Everywhere All At Once” este câştigătorul absolut al premiilor Oscar 2023! Evenimentul a avut loc azi-noapte în Los Angeles, iar comedia SF a câştigat 7 din cele 11 premii. Surpriza serii a fost premiul pentru cel mai bun actor în rol masculin, care i-a revenit lui Brendan Fraser pentru rolul din Balena. Aşa cum era de aşteptat, Avatar a primit distincţia pentru cele mai bune efecte speciale.

”Everything Everywhere All At Once” a câştigat la 7 categorii din cele 11 la care a fost nominalizat! Pelicula este o combinaţie între comedie şi film SF, despre o americano-chineză, proprietara unei spălătorii, care trebuie să facă faţă unui audit al fiscului în timp ce se luptă cu atacatori dintr-un univers paralel.

Regizorii Daniel Kwan şi Daniel Scheinert au împărţit premiul pentru cel mai bun regizor. Iar actriţa principală din film, Michelle Yeoh, a devenit prima actriţă de origine asiatică premiată cu Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin.

Odinioară un star de prim rang la Hollywood, Fraser a stat în ultimii ani departe de luminile reflectoarelor, iar premiul reprezintă o revenire remarcabilă.

Şi lui Jamie Lee Curtis a fost vizibile emoţionată când a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, tot pentru pelicula Everything Everywhere All At Once.

Tot în acelaşi film a jucat şi Ke Huy Quan, câştigătorul Oscarului pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Mult mai puţine premii, la patru categorii, a câştigat pelicula ”All quiet on the western front”. Printre ele, şi ”cel mai bun film într-o limbă străină”.

Alţi câştigători importanţi au fost "Pinocchio", regizat de Guillermo del Toro, dar şi ”Avatar The Way of water” în regia lui James Cameron, care a luat premiul pentru cele mai bune efecte speciale.

”Top Gun Maverick” a fost premiat pentru cel mai bun sunet. Cel mai bun documentar este ”Navalnyi”, filmul despre liderul opoziţiei ruse Alexei Navalny, aflat acum în închisoare. Premiul a fost ridicat de soţia lui

Ca în fiecare an, Gala a fost presărată cu momente surprinzătoare. Gazda Jimmy Kimmel a avut o intrare spectaculoasă, cu paraşuta, dedicaţie pentru filmul Top Gun. Iar într-un moment dedicat filmului irlandez ”Banshees of Inisherin”, tot el a adus pe scenă…un măgar.

Şi Lady Gaga şi Rihanna au urcat pe scenă. Gaga a interpretat melodia ”Hold My Hand” din ”Top Gun Maverick,”nominalizată la Oscar. Artista a suprins pe toată lumea pentru că a cântat nemachiată şi într-o ţinută simplă, în contrast cu rochia spectaculoasă pe care a purtat-o la gală.

Elizabeth Bansk a prezentat premiul pentru cele mai bune efecte vizuale însoţită de un urs hiperactiv, iar John Travolta a prezentat un moment in memoriam pentru celebrităţile de la Hollywood care au murit anul trecut. El i-a adus un omagiu emoţionant partenerei sale din ”Grease”, Olivia Newton John.

23 de premii au fost oferite în total la gala de anul acesta. Apoi vedetele au mers la petrecerea extravagantă organizată în cinstea lor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt