”Everything Everywhere All At Once”, câștigătorul absolut - Prima News

”Everything Everywhere All At Once”, câștigătorul absolut

Filmul ”Everything Everywhere All At Once” este câștigătorul absolut al premiilor Oscar 2023! Evenimentul a avut loc azi-noapte în Los Angeles, iar comedia SF a câștigat 7 din cele 11 premii. Surpriza serii a fost premiul pentru cel mai bun actor în rol masculin, care i-a revenit lui Brendan Fraser pentru rolul din Balena. Așa cum era de așteptat, Avatar a primit distincția pentru cele mai bune efecte speciale.

”Everything Everywhere All At Once” a câștigat la 7 categorii din cele 11 la care a fost nominalizat! Pelicula este o combinație între comedie și film SF, despre o americano-chineză, proprietara unei spălătorii, care trebuie să facă față unui audit al fiscului în timp ce se luptă cu atacatori dintr-un univers paralel.

Regizorii Daniel Kwan și Daniel Scheinert au împărțit premiul pentru cel mai bun regizor. Iar actrița principală din film, Michelle Yeoh, a devenit prima actriță de origine asiatică premiată cu Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin.

Odinioară un star de prim rang la Hollywood, Fraser a stat în ultimii ani departe de luminile reflectoarelor, iar premiul reprezintă o revenire remarcabilă.

Și lui Jamie Lee Curtis a fost vizibile emoționată când a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, tot pentru pelicula Everything Everywhere All At Once.

Tot în același film a jucat și Ke Huy Quan, câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Mult mai puține premii, la patru categorii, a câștigat pelicula ”All quiet on the western front”. Printre ele, și ”cel mai bun film într-o limbă străină”.

Alți câştigători importanţi au fost “Pinocchio”, regizat de Guillermo del Toro, dar și ”Avatar The Way of water” în regia lui James Cameron, care a luat premiul pentru cele mai bune efecte speciale.

”Top Gun Maverick” a fost premiat pentru cel mai bun sunet. Cel mai bun documentar este ”Navalnyi”, filmul despre liderul opoziției ruse Alexei Navalny, aflat acum în închisoare. Premiul a fost ridicat de soția lui

Ca în fiecare an, Gala a fost presărată cu momente surprinzătoare. Gazda Jimmy Kimmel a avut o intrare spectaculoasă, cu parașuta, dedicație pentru filmul Top Gun. Iar într-un moment dedicat filmului irlandez ”Banshees of Inisherin”, tot el a adus pe scenă…un măgar.

Și Lady Gaga și Rihanna au urcat pe scenă. Gaga a interpretat melodia ”Hold My Hand” din ”Top Gun Maverick,”nominalizată la Oscar. Artista a suprins pe toată lumea pentru că a cântat nemachiată și într-o ținută simplă, în contrast cu rochia spectaculoasă pe care a purtat-o la gală.

Elizabeth Bansk a prezentat premiul pentru cele mai bune efecte vizuale însoțită de un urs hiperactiv, iar John Travolta a prezentat un moment in memoriam pentru celebritățile de la Hollywood care au murit anul trecut. El i-a adus un omagiu emoționant partenerei sale din ”Grease”, Olivia Newton John.

23 de premii au fost oferite în total la gala de anul acesta. Apoi vedetele au mers la petrecerea extravagantă organizată în cinstea lor.

Total
0
Shares
Total
0
Share