Evaluare naţională 2021. Ghidul pentru elevi publicat de Ministerul Educaţiei, de la intrarea la examen la depunerea contestaţiilor

Evaluare naţională 2021. Ghidul pentru elevi publicat de Ministerul Educaţiei, de la intrarea la examen la depunerea contestaţiilor

Elevii de clasa a VIII-a susţin Evaluarea naţională 2021 începând cu la 22 iunie.. Prima probă va fi cea la limba şi literatura română, urmată, în 24 iunie, de examenul la matematică. Proba la limba maternă va avea loc loc în 25 iunie. Ministerul Educaţiei a publicat un ghid informativ destinat elevilor care vor susţine evaluarea naţională şi părinţilor acestora.

Ghidul, publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, conţine informaţii utile despre condiţiile de examen, de natură organizatorică şi sanitară, precum şi despre desfăşurarea probelor scrise la Evaluarea naţională.

De asemenea, sunt incluse informaţii despre depunerea contestaţiilor şi sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe.

Potrivit ghidului, accesul candidaţilor va fi permis începând cu ora 8,00 până la ora 8,30 şi examenul va începe la ora 9,00, relatează Agerpres.

Începând cu ora 9,00, candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Candidaţii vor completa căsuţele de indentificare în maximum 15 minute şi asistenţii vor verifica datele înscrise de aceştia şi vor secretiza caseta.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt