Europarlamentarul PMP Eugen Tomac spune că România este ameninţată de războiul din Ucraina şi că ar trebui să se înarmeze

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac spune că România este ameninţată de războiul din Ucraina şi că ar trebui să se înarmeze

Problema reală şi cea mai mare cu care se confruntă România în momentul de faţă este războiul din Ucraina, a declarat la Prima News europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

„Războiul ne afectează prin migranţi, criza energetică. Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei este cea mai cruntă de după al doilea război mondial. Trebuie să ne înarmăm pentru că suntem ţară de frontieră. Dacă ucrainenii ar spune mâine că se predau, în 24 de ore Rusia va avea graniţă cu noi. România are un rol foarte important în războiul din Ucraina, dar este un gol de informaţie din partea autorităţilor, care lasă loc teoriilor conspiraţioniste”, a spus Tomac.

El a susţinut că este doar o chestiune de timp până când Rusia va încerce să provoace un conflict direct cu NATO.

„Noi suntem ţară de frontieră şi avem obligaţia să ştim exact ce se întâmplă acolo. Faptul că nu mai sunt informaţii ca în prima perioadă arată că s-a instalat o stare de oboseală. Nu avem dreptul să lăsăm Rusia să câştige acest conflict”, a precizat Tomac.

Afla mai multe despreeuroparazboirusiaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt