Europa se pregăteşte de vaccinare

Europa se pregăteşte de vaccinare

Europa se pregăteste de cele mai austere si restrictive sărbători! Aproape toate ţările impun noi măsuri de protecţie în perioda care urmează. Petrecerile în aer liber vor fi interzise. Lliderii europeni vor ca imunizarea împotriva Covid- 19 să înceapă în perioada Crăciunului. Aşa că, în loc de colinde şi cadouri vor fi doze de vaccin…

Aproape tot Vestul Europei intră într-o perioadă de restricţii aspre pe perioada sărbătorilor de iarnă, pentru oprirea răspândirii Covid-19. Londra intră în carantină şi vor fi închise aproape toate restaurantele şi barurile. Printre cei mai îngrijoraţi de introducerea Londrei în Categoria a 3-a de carantină, este chiar primarul metropolei britanice.

Germania a intrat în carantină după ce a înregistrat aproape 600 de decese din cauza Covid, cel mai grav bilanţ de la începutul pandemiei.

Italia aplică la rândul său, măsuri restrictive, şi a amplasat peste 1.500 de pavilioane în care vor fi vaccinările. Pavilioanele sunt din lemn şi materiale prefabricate, deosebite ca design, şi sunt opera celebrului arhitect Stefano BOERI.

Peste Ocean, este în plină desfăşurare campania de distribuire a peste 300 de mii de doze de vaccin, atât în Statele Unite cât şi în Canada. Livrările se desfăşoară cu dificultate pentru că pe coasta de Est a Statelor Unite este o furtună de zăpadă.

Vestea bună este că autorităţile americane urmează să autorizeze un al doilea vaccin antiCovid, al companiei Moderna. Acesta foloseşte aceeaşi tehnologie ca în cazul vaccinului Pfizer dar este mai uşor de transportat pentru că poate fi ţinut la o temperatură mai apropiată de 0 grade, ci nu de minus 70 de grade, cât este necesar pentru dozele Pfizer.

Prin urmare, pentru spitalele mai mici poate fi mai uşoară depozitarea acestui vaccin. De săptămâna viitoare ar putea fi livrate primele 6 milioane de astfel de doze în America.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt