Europa se pregătește de vaccinare - Prima News

Europa se pregătește de vaccinare

Conferinta ‘Pro Imunizare’, din cadrul campaniei ‘Protejează-ţi copilul împotriva gripei!, joi, 7 noiembrie 2019. Inquam Photos / Alexandru Prepelita

Europa se pregăteste de cele mai austere si restrictive sărbători! Aproape toate țările impun noi măsuri de protecție în perioda care urmează. Petrecerile în aer liber vor fi interzise. Lliderii europeni vor ca imunizarea împotriva Covid- 19 să înceapă în perioada Crăciunului. Așa că, în loc de colinde și cadouri vor fi doze de vaccin…

Aproape tot Vestul Europei intră într-o perioadă de restricții aspre pe perioada sărbătorilor de iarnă, pentru oprirea răspândirii Covid-19. Londra intră în carantină și vor fi închise aproape toate restaurantele și barurile. Printre cei mai îngrijorați de introducerea Londrei în Categoria a 3-a de carantină, este chiar primarul metropolei britanice.

Germania a intrat în carantină după ce a înregistrat aproape 600 de decese din cauza Covid, cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei.

Italia aplică la rândul său, măsuri restrictive, și a amplasat peste 1.500 de pavilioane în care vor fi vaccinările. Pavilioanele sunt din lemn și materiale prefabricate, deosebite ca design, și sunt opera celebrului arhitect Stefano BOERI.

Peste Ocean, este în plină desfășurare campania de distribuire a peste 300 de mii de doze de vaccin, atât în Statele Unite cât și în Canada. Livrările se desfășoară cu dificultate pentru că pe coasta de Est a Statelor Unite este o furtună de zăpadă.

Vestea bună este că autoritățile americane urmează să autorizeze un al doilea vaccin antiCovid, al companiei Moderna. Acesta folosește aceeași tehnologie ca în cazul vaccinului Pfizer dar este mai ușor de transportat pentru că poate fi ținut la o temperatură mai apropiată de 0 grade, ci nu de minus 70 de grade, cât este necesar pentru dozele Pfizer.

Prin urmare, pentru spitalele mai mici poate fi mai ușoară depozitarea acestui vaccin. De săptămâna viitoare ar putea fi livrate primele 6 milioane de astfel de doze în America.Total
0
Shares
Total
0
Share