Europa pe două roţi

Europa pe două roţi

3500 de kilometri, 10 ţări, 44 de zile, 19 oraşe istorice din Europa, un singur traseu pe două roţi! Totul pentru o lume mai bună. Este misiunea asumată de un olandez şi o româncă, soţ şi soţie din Sibiu, care în această vară vor porni în aventura vieţii lor – o călătorie pe biciclete din inima Transilvaniei până în Ţările de Jos.

Wouter şi Adina Janssen, un cuplu de vizionari, şi-au propus să parcurgă în această vară toată Europa pe două roti. Vauter este un olandez îndrăgostit de România şi de Sibiu, dar mai ales de soţia lui, care îi împărtăşeşte pasiunea mersului pe bicicletă. Cei doi vor să pedaleze pe o distanţă de 3500 de kilometri cuprinşi între Sibiu şi oraşul Deventer din Ţările de Jos.

Cei doi au de gând să traverseze astfel 10 ţări de pe bătrânul continent cu scopul de a strange fonduri pentru protejarea mediului înconjurător si educaţia copiilor din familii defavorizate. Familia Janssen a început să se antreneze încă de la începutul acestui an pentru marea provocare. Între timp, au reuşit să obţină mai multe parteneriate cu instituţii publice sau particulare. De asemenea, au realizat un film de prezentare, sperând ca în acest mod mesajul lor să ajungă la cât mai mulţi oameni cu simţ civic.

Ideea de a străbate Europa pentru cauze caritabile nu este de ieri de azi. Cu 9 ani în urmă, Vauter şi Adina au mers pe biciclete din Ţările de Jos până în Spania, la Santiago de Compostela şi au străbătut atunci celebrul traseu de pelerinaj creştin Camino de Santiago.

Turul Europei începe pe 23 mai la Sibiu şi se va termina în Deventer, Olanda, pe 6 iulie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt