Europa pe două roți - Prima News

Europa pe două roți

3500 de kilometri, 10 țări, 44 de zile, 19 orașe istorice din Europa, un singur traseu pe două roți! Totul pentru o lume mai bună. Este misiunea asumată de un olandez și o româncă, soț și soție din Sibiu, care în această vară vor porni în aventura vieții lor – o călătorie pe biciclete din inima Transilvaniei până în Țările de Jos.

Wouter și Adina Janssen, un cuplu de vizionari, și-au propus să parcurgă în această vară toată Europa pe două roti. Vauter este un olandez îndrăgostit de România și de Sibiu, dar mai ales de soția lui, care îi împărtășește pasiunea mersului pe bicicletă. Cei doi vor să pedaleze pe o distanță de 3500 de kilometri cuprinși între Sibiu și orașul Deventer din Țările de Jos.

Cei doi au de gând să traverseze astfel 10 țări de pe bătrânul continent cu scopul de a strange fonduri pentru protejarea mediului înconjurător si educația copiilor din familii defavorizate. Familia Janssen a început să se antreneze încă de la începutul acestui an pentru marea provocare. Între timp, au reușit să obțină mai multe parteneriate cu instituții publice sau particulare. De asemenea, au realizat un film de prezentare, sperând ca în acest mod mesajul lor să ajungă la cât mai mulți oameni cu simț civic.

Ideea de a străbate Europa pentru cauze caritabile nu este de ieri de azi. Cu 9 ani în urmă, Vauter și Adina au mers pe biciclete din Țările de Jos până în Spania, la Santiago de Compostela și au străbătut atunci celebrul traseu de pelerinaj creștin Camino de Santiago.

Turul Europei începe pe 23 mai la Sibiu și se va termina în Deventer, Olanda, pe 6 iulie.Total
0
Shares
Total
0
Share