Erdogan anunţă apropiata lansare de operaţiuni militare la graniţele de sud şi critică vizita premierului grec în SUA - Prima News

Erdogan anunţă apropiata lansare de operaţiuni militare la graniţele de sud şi critică vizita premierului grec în SUA

Turkish President Tayyip Erdogan speaks during a ceremony at the Golcuk Naval Shipyard in Izmit, Turkey May 23, 2022. Presidential Press Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni că Ankara va lansa în scurt timp noi operaţiuni militare la graniţele de sud pentru a crea zone de siguranţă pe o lăţime de 30 de kilometri, în scopul combaterii ameninţării teroriste din respectivele regiuni, relatează Reuters.

Operaţiunile vor fi lansate imediat ce forţele militare, de informaţii şi de securitate vor încheia pregătirile în acest scop, a menţionat Erdogan, fără a da alte detalii.

Preşedintele turc a mai afirmat că premierul grec Kyriakos Mitsotakis “nu mai există” pentru el, acuzându-l că a încercat să blocheze vânzarea de avioane F16 Turciei.

“Am convenit să nu includem ţări terţe în disputa noastră cu el. În pofida acestui fapt, săptămâna trecută el a fost în vizită în SUA şi a vorbit în Congres, avertizându-l să nu ne dea avioane F16”, a declarat Erdogan într-o conferinţă de presă, după reuniunea de cabinet săptămânală.

Premierul grec “nu mai există pentru mine. Nu voi accepta niciodată să mă întâlnesc cu el. Ne vom continua drumul alături de politicieni onorabili”, a subliniat preşedintele turc.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share