Epidemiologii se aşteaptă la peste 12.000 de infectări zilnice, până la finalul săptămânii: „Vom depăşi toate recordurile negative”

Epidemiologii se aşteaptă la peste 12.000 de infectări zilnice, până la finalul săptămânii: „Vom depăşi toate recordurile negative”

Până la finalul săptămânii am putea ajunge la peste 12.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, spune epidemiologul Octavian Jurma, care avertizează că vom depăşi în acest val 4 toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3. Specialistul avertizează că urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România.

În urmă cu doar 14 zile, aproape toate judeţele erau în scenariu verde. Acum, toate sunt în scenariu galben şi în următoarele 7 zile majoritatea vor fi în scenariul roşu, opinează epidemiologul.

„De mâine vom depăşi 10.000 de cazuri noi pe zi şi o vom ţine aşa până duminică cu un maxim posibil şi la peste 12.000. În această săptămână vom depăşi toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3. Ce urmează? Ce vom face? Simplu, urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România. Dacă italienii repetă acum siguranţa din valul 1 în România, noi urmează să repetăm dezastrul din valul 1 în Italia. România va demonstra lumii ce înseamnă nu doar să ai lideri negaţionişti, ci şi o majoritate intoxicată de propagandă negaţionistă”, a declarat Octavian Jurma.

Epidemiologul susţine că am devenit „o majoritate negaţionistă care se reflectă atât în guvernare, cât şi în parlament”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt