Enoriaşă bătută de preot după slujbă

Enoriaşă bătută de preot după slujbă

Incident grav la Iaşi. O femeie a fost bătută de unul dintre cei mai influenţi preoţi din ţara noastră, Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi. Totul s-a întâmplat chiar în curtea lăcaşului de cult, sub privirile şocate ale celorlalţi enoriaşi. Preotul recunoaşte , dar NU regretă fapta. Spune ca femeile aveau deviatii de comportament.Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Întreaga scenă a fost filmată de sora victimei şi imaginile au ajuns la poliţie şi la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Bărbatul despre care vorbeşte poliţia ieşeană este chiar preotul Calistrat Chifan, care recunoaşte cu nonşalanţă fapta. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor susţin că situatia este regretabilă, că nu au primit deocamdată, nici o reclamaţie, dar că vor cerceta atât fapta, cât şi contextul.

Şi mai marii Bisericii Ortodoxe Române au comentat imaginile şocante de la Vlădiceni. ,,Gestul său, dacă se va dovedi real, este absolut scandalos şi compromiţător. Total descalificant pentru oricine, cu atât mai mult pentru un monah şi cleric. Impardonabil!", a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon care le-au tratat pe cele două victime ale preotului spun că acestea aveau semne de violenţă, dar au refuzat spitalizarea. Femeile au fost, apoi, trimise la Spitalul de Neurochirurgie pentru investigaţii de specialitate.

Părintele Calistrat Chifan este unul dintre preoţii care au devenit cunoscuţi în timpul pandemiei, cand a recomandat enoriaşilor să folosească aghiasmă pentru a nu se infecta cu virusul Sars-Cov 2.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt