Enoriașă bătută de preot după slujbă - Prima News

Enoriașă bătută de preot după slujbă

Incident grav la Iași. O femeie a fost bătută de unul dintre cei mai influenți preoți din țara noastră, Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași. Totul s-a întâmplat chiar în curtea lăcașului de cult, sub privirile șocate ale celorlalți enoriași. Preotul recunoaște , dar NU regretă fapta. Spune ca femeile aveau deviatii de comportament.Vă avertizăm că urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

Întreaga scenă a fost filmată de sora victimei și imaginile au ajuns la poliție și la Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Bărbatul despre care vorbește poliția ieșeană este chiar preotul Calistrat Chifan, care recunoaște cu nonșalanță fapta. Reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor susțin că situatia este regretabilă, că nu au primit deocamdată, nici o reclamație, dar că vor cerceta atât fapta, cât și contextul.

Și mai marii Bisericii Ortodoxe Române au comentat imaginile șocante de la Vlădiceni. ,,Gestul său, dacă se va dovedi real, este absolut scandalos și compromițător. Total descalificant pentru oricine, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Impardonabil!”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon care le-au tratat pe cele două victime ale preotului spun că acestea aveau semne de violență, dar au refuzat spitalizarea. Femeile au fost, apoi, trimise la Spitalul de Neurochirurgie pentru investigații de specialitate.

Părintele Calistrat Chifan este unul dintre preoții care au devenit cunoscuți în timpul pandemiei, cand a recomandat enoriașilor să folosească aghiasmă pentru a nu se infecta cu virusul Sars-Cov 2.

Total
7
Shares
Total
7
Share