ENEL se retrage din România

ENEL se retrage din România

Enel pleacă din România. Furnizorul şi distribuitorul de energie se va retrage de pe piaţa românească pe parcursul anului viitor. Compania italiană este cel mai mare investitor privat în domeniul energiei şi are 3 milioane de clienţi. În primul semestru al acestui an, a înregistrat o pierdere de 115 milioane de euro, lucru care a făcut-o să îşi reducă investiţiile cu 40%.

Trei milioane de români sunt în situaţia de a-şi schimba contractul cu furnizorul de electricitate! Asta după ce Enel a decis să vândă operaţiunile din România pentru a-şi reduce datoria netă.

Potrivit informaţiilor din presa de profil, activele ENEL ar putea fi preluate de către o companie de stat grecească. Pe partea de distribuţie, acolo unde Enelul deţine 3 companii, cu toate acestea a raportat în primele 6 luni o pierdere de 50 de milioane de euro. În primul semestru din anul precedent, compania reuşea un profit de 60 de milioane de euro.

Nu este singura companie din sectorul energetic care a părăsit ţara noastră în ultimii ani. În 2020 principalele active româneşti ale CEZ au fost preluate de către australienii de la Macquarie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt