Emoţii pentru Pilonul II

Emoţii pentru Pilonul II

BRD Pensii s-ar putea retrage de pe piaţa din România. Societatea administrează pensiile din Pilonul II pentru sute de mii de români. Experţii îi liniştesc pe clienţi şi spun că indiferent de cum va evolua situaţia, niciun ban nu se va pierde. Fondurile ar urma să fie transferate unei alte societăţi. De când a început pilonul doi şi până acum, 11 administratori au ieşit de pe piaţă.

Zvonul că BRD Pensii ar ieşi de pe piaţă a apărut după ce societatea a anunţat că va înceta activitatea de marketing pentru fondurile de pensii.

BRD a venit cu o reacţie pentru Prima TV. ,,Nu comentăm zvonurile. (…) Prioritatea pentru BRD Fond de Pensii în 2023, ca şi până acum, este administrarea responsabilă a fondurilor de pensii private ale companiei (…) De asemenea, pentru 2023, ne propunem să menţinem continuitatea afacerii pe baze solide."

În cazul unei ieşiri ipotetice, banii nu s-ar pierde, explică experţii. Alte companii care administează pensii din pilonul II sunt NN, Allianz Ţiriac, BCR şi Metropolitan. Dacă în cazul francezilor de la BRD retragerea este un zvon, furnizorul de energie electrică Enel a anunţat oficial că va ieşi de pe piaţa din ţara noastră anul viitor. Analiştii explică fenomenul.

Administratorii fondurilor de pensii private din pilonul II nu au acces direct la banii clienţilor. Ei sunt cei care transmit ordine de investiţii băncii depozitare. Legea prevede că fondurile de pensii private nu pot declara faliment.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt