Emoții pentru Emmanuel Macron. Alianța sa este aproape la egalitate cu forțele de stânga, după primul tur al alegerilor parlamentare - Prima News

Emoții pentru Emmanuel Macron. Alianța sa este aproape la egalitate cu forțele de stânga, după primul tur al alegerilor parlamentare

Coaliţia preşedintelui francez Emmanuel Macron ar urma să rămână prima forţă politică din Adunarea Naţională (camera inferioară a parlamentului), conform primelor proiecţii ale rezultatelor votului din primul tur al alegerilor legislative, desfăşurat duminică. Totuși, rezultatul este destul de strâns, conform sondajelor la ieșirea de la urne. Alianța centristă Ensemble („Împreună”) este la egalitate cu alianța NUPES a lui Jean-Luc Mélenchon, care adună toate forțele de stânga.

Tabăra prezidenţială ar urma să-şi adjudece între 275 şi 310 locuri din totalul celor 577, conform unui sondaj Ifop-Fiducial, şi între 255 şi 295, conform unui sondaj Ipsos. Majoritatea absolută înseamnă 289 de mandate.

În termen de voturi, coaliţia preşedintelui centrist recent reales în aprilie se află umăr la umăr cu coaliţia stângii, conform aceloraşi estimări.

În principiu, partidul lui Macron ar reuși totuși să obțină cele mai multe locuri în parlament, dar opoziția de stânga va fi puternică.

Total
0
Shares
Total
0
Share