Elon Musk a preluat Twitter

Elon Musk a preluat Twitter

Elon Musk a preluat oficial controlul Twitter. El a încheiat achiziţia după ce plătit 44 de miliarde de dolari. Şi aşa cum anunţa, şeful de la Tesla şi SpaceX a început imediat curăţenia. La doar câteva minute de la preluarea reţelei de socializare, miliardarul i-a concediat pe mai mulţi directori de top.

Tranzacţia de 44 miliarde de dolari este a doua cea mai mare achiziţie din ultimul sfert de veac. Primul mesaj postat de Musk pe Twitter a fost: ,,Pasărea a fost eliberată".

Musk şi-a actualizat descrierea de pe Twitter şi a scris ,,Chief Twitter". Noul patron al platformei de socializare spune că nu a cumpărat compania pentru a câştiga mai mulţi bani, ci ,,pentru a încerca să ajute umanitatea, pe care o iubesc."

Imediat după ce a preluat controlul Twitter, Elon Musk a trecut direct la concedieri. Musk a dat afară mai mulţi directori. CEO-ul companiei a fost concediat şi a primit o compensaţie de 42 de milioane de dolari.

Musk va anula sancţiunile luate Twitter împotriva unor utilizatori, printre care şi fostul preşedinte american Donald Trump.

Twitter este o platformă de social media care permite utilizatorilor să trimită şi să citească mesaje scurte. Platforma a fost fondată în 2006 şi în prezent are aproximativ 300 de milioane de utilizatori activi.

În timpul protestelor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, Twitter a jucat un rol major în mobilizarea participanţilor la protestele politice prin #arabspring.

foto: grupolaprovincia.com

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt