Elevul agresor, arestat pentru 30 de zile

Elevul agresor, arestat pentru 30 de zile

Elevul care şi-a înjunghiat profesoara a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia magistraţilor vine la puţin timp după ce băiatul a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Se pare că elevul şi-ar fi premeditat atacul şi riscă acum să fie condamnat pentru tentativă de omor. Psihologii spun că o depresie sau nevoia de a ieşi în evidenţă ar fi dus la comiterea gestului extrem. De altfel, în multe şcoli din România oricine poate intra fără să fie întrebat, iar elevii nu sunt controlaţi de arme albe la intrare. Atenţie, imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

În tricou şi aparent împăcat cu ceea ce va urma să i se întâmple, elevul în vârstă de 16 ani de la Liceul Ion Creangă din Bucureşti a fost escortat de poliţişti la audieri. După atac, băiatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar magistraţii au cerut arestarea lui pentru 30 de zile.

La Parchetul de pe Lângă Tribunalul Bucureşti băiatul a fost audiat timp de două ore. Potrivit unor surse, acesta şi-ar fi premeditat atacul, plănuind totul cu câteva zile înainte.

Colegii spun despre el că era un băiat liniştit şi retras. Specialiştii spun că o trauma cel mai probabil i-a influenţat comportamentul, dar nu exclud şi nevoia sa de a ieşi în evidenţă. De altfel, în multe şcoli din ţară, oricine poate intra oricând fără să fie întrebat.

Un reporter FOCUS a făcut un astfel de experiment într-un liceu din Bucureşti. Nimeni nu l-a întrebat la intrare unde merge şi de ce. De altfel, reporterul s-a plimbat minute în şir pe coridoarele şcolii. Şi a ieşit la fel cum a intrat, fără ca cineva să sesizeze acest lucru. Elevii spun că soluţia pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc nu ar fi controalele riguroase la intrarea în şcoli, ci consilierea elevilor care au probleme de comportament.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt