Egipt, combinaţia perfectă dintre mare şi munte

Egipt, combinaţia perfectă dintre mare şi munte

Egiptul nu este o destinaţie ce presupune doar relaxare în resort. Pe lângă monumentele istorice cunoscute în toată lumea, există şi alte atracţii surprinzătoare. De exemplu, la doar câteva zeci de minute cu barca de Hurghada, Mare Roşie uimeşte prin nuanţele exotice. Totodată, o incursiune în deşert este fascinantă, iar dacă include şi o plimbare cu ATV-ul, adrenalina e la cote maxime.

Pentru incursiunea în marea de nisip este nevoie de echipament special, menit să protejeze împotriva prafului. Părul şi faţa sunt bine acoperite cu o eşarfă, iar pentru ochi este nevoie de ochelari speciali. După plimbarea cu ATV-ul, urmează o altă aventură, la bordul unei maşini de teren. Destinaţia: altfel decât tot ceea ce cunoaştem în România.

Din vârful unui deal, aproape de ora apusului, peisajul este o bucurie pentru ochi. Ziua se încheie cu o cină tradiţională, inclusă în preţul excursiei. De asemenea, există şi un program special. O altă excursie opţională populară printre turişti este cea spre Eden Island. Numele descrie perfect plaja.

Plecarea se face din Hurghada, cu vaporaşul. Turiştii petrec câteva ore pe insulă şi iau aici şi masa. Şenzlongurile, umbrelele, decorul, totul îmbie la relaxare. În excursie este inclusă însă şi o oprire pentru snorkelling. Şi apusul văzut la Marea Roşie este un spectacol.

În decembrie, temperaturile medii în Egipt sunt cuprinse între 23 şi 26 de grade.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt