După cutremur, demolări

După cutremur, demolări

Cutremurele din ultima perioadă au afectat serios clădirile din Gorj. În Arcani, de exemplu, şcoala şi biserica ar urma să fie demolate. Structura de rezistenţă a imobilelor a fost grav şubrezită de lanţul de seisme care a lovit zona.

Localitatea Arcani se află la 7 kilometri de epicentrul cutremurelor din Gorj. Aici, seismul din 14 februarie, de 5,7 pe Richter, a făcut ravagii. Şcoala este clădirea cel mai grav afectată. Şcoala a fost construită în 1968 şi a prins cutremurul din 1977. Atunci a fost consolidată.

Copiii au fost deja mutaţi în alte două şcoli din localităţi aflate în apropiere. Pericolul e însă permament după ce zona gorjeană s-a activat brusc din punct de vedere seismic. Oamenii nu înţeleg de ce clădirea trebuie demolată. Odată cu şcoala, şi biserica ar urma să fie pusă la pământ.

Într-o măsură mai mare sau mai mică, toate locuinţele din comună au fost avariate de valul de cutremure. Marea majoritate a caselor nu sunt asigurate, iar proprietarii nu au bani pentru eventuale expertize.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt