Duminica Floriilor la români

Duminica Floriilor la români

Este sărbătoare mare la români, Floriile, care marchează intrarea lui Iisus în Ierusalim şi deschid cea mai importantă săptămână pentru pregătirile de Paşte. De dimineaţă, oamenii au mers la biserică şi au dus acasă ramuri de salcie, să le poarte noroc. Mai apoi, au ieşit la plimbare şi relaxare. Parcurile au fost pline, la fel şi târgurile cu tot felul de bunătăţi. 1.800.000 de români îşi serbează azi ziua numelui.

Sute de oameni au mers la Catedrala Patriarhală, unde au primit crengi de salcie sfinţită. Acestea reprezintă florile primite de către Iisus atunci când a intrat în Ierusalim, dar şunt şi simbolul smereniei. După slujbă, soarele care s-a arătat timid i-a scos pe bucureşteni la plimbare. Parcurile au fost pline de părinţi şi bunici, iar copiii au alergat, s-au jucat şi s-au delectat cu o îngheţată.

La Muzeul Satului a fost Târgul de Florii, iar meşteşugari din toată ţara i-au aşteptat pe oameni cu creaţiile lor. Valentina Uhrenciuc este un meşter popular din Iaşi. De meserie a fost profesoară, dar de peste 30 de ani încondeiază ouă.

La restaurante sau acasă, bucureştenii continuă petrecerea cu un grătar, prieteni şi voie bună.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt