Drumuri surpate şi pereţi crăpaţi din cauza camioanelor

Drumuri surpate şi pereţi crăpaţi din cauza camioanelor

Un primar din Botoşani a ajuns la capătul răbdărilor. Drumurile din Stăuceni, comuna pe care o păstoreşte, care au fost refăcute acum trei ani, sunt distruse. Chiar şi casele din sat au pereţii crăpaţi. Şi totul se întâmplă pentru că drumul naţional din apropiere e în proces de reabilitare, iar maşinile de mare tonaj tranzitează Stăuceni.

Comuna Stăuceni se întinde de-a lungul drumului naţional care leagă Botoşani şi oraşul Ştefăneşti, unde este frontieră cu Republica Moldova. Primarul e disperat - în ultimii trei ani, drumurile comunei au fost asfaltate integral. Aşa că, soferii maşinilor grele aflaţi în drum spre Moldova s-au bucurat de şoselele line şi n-au mai ţinut cont de restricţiile de tonaj. Comuna e acum punct de trecere pentru ei.

În plus, drumul naţional Botoşani-Ştefăneşti a intrat în reabilitare, aşa că toate camioanele de mare tonaj au luat calea satului. Iar primarul Epuraş, sătul să se certe cu şoferii şi să plătească din bugetul local pentru reparaţii, a pus camere de supraveghere pe drumurile care se distrug în fiecare zi. ŞI s-a decis să dea transporatorii în judecată.

Şi pereţii caselor din comună au crăpat, iar oamenii nu ştiu ce să mai facă.

Drumurile comunale au fost proiectate pentru o greutate de până la 7,5 tone. Acum, însă, spune primarul, zilnic trec prin Stăuceşti camioane de peste 10 tone, basculante şi maşini pline cu materiale de construcţie, care sunt folosite la reabilitarea drumului naţional.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt