Drumul lung până la spital - Prima News

Drumul lung până la spital

Situație disperată la Moreni, în Dâmbovița. Copiii care au nevoie urgentă de îngrijiri medicale sunt trimiși tocmai la spitalul din Târgoviște. Asta după ce, conducerea spitalului din Moreni a transformat secția de pediatrie într-una de suport covid. Situația durează, însă, de mai bine de doi ani. Localnicii încearcă acum să convingă autoritățile să redeschidă secția.

Din Moreni până la Tîrgoviște sunt 25 de km. Un drum pe care, de mai bine de doi ani, ambulanțele sau părinții copiilor bolnavi sunt nevoiți să îl parcurgă până la prima unitate de primiri urgențe. Din 2020, secția de pediatrie a spitalului din Moreni a fost transformată, în întregime, în secție covid. Și așa a rămas, deși pandemia s-a terminat.

Părinții și bunicii trăiesc cu teama că drumul prea lung până la Târgoviște ar putea fi fatal unui copil în stare gravă. S-a ajuns în această situație pentru că la Moreni nu sunt suficienți medici.

Secția de pediatrie a spitalului din Moreni a fost renovată integral, înaintea pandemiei, cu banii din donații strânși de peste 10.000 de mame care s-au alăturat campaniei. 273.000 de euro a costat renovarea secției.

Total
0
Shares
Total
0
Share