Drumul lung până la spital

Drumul lung până la spital

Situaţie disperată la Moreni, în Dâmboviţa. Copiii care au nevoie urgentă de îngrijiri medicale sunt trimişi tocmai la spitalul din Târgovişte. Asta după ce, conducerea spitalului din Moreni a transformat secţia de pediatrie într-una de suport covid. Situaţia durează, însă, de mai bine de doi ani. Localnicii încearcă acum să convingă autorităţile să redeschidă secţia.

Din Moreni până la Tîrgovişte sunt 25 de km. Un drum pe care, de mai bine de doi ani, ambulanţele sau părinţii copiilor bolnavi sunt nevoiţi să îl parcurgă până la prima unitate de primiri urgenţe. Din 2020, secţia de pediatrie a spitalului din Moreni a fost transformată, în întregime, în secţie covid. Şi aşa a rămas, deşi pandemia s-a terminat.

Părinţii şi bunicii trăiesc cu teama că drumul prea lung până la Târgovişte ar putea fi fatal unui copil în stare gravă. S-a ajuns în această situaţie pentru că la Moreni nu sunt suficienţi medici.

Secţia de pediatrie a spitalului din Moreni a fost renovată integral, înaintea pandemiei, cu banii din donaţii strânşi de peste 10.000 de mame care s-au alăturat campaniei. 273.000 de euro a costat renovarea secţiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt