Drum de acces pentru mii de oameni, blocat

Drum de acces pentru mii de oameni, blocat

Un drum de acces către un cartier de locuinţe, care trece prin pădure, le dă bătăi de cap miilor de locuitori din complexul Greenfield din nordul Capitalei. Romsilva şi ONG-urile de mediu spun clar că drumul respectiv nu este pentru circulaţia maşinilor, iar Primăria refuză să-şi dea acordul.

Dezvoltatorul din zonă ar fi donat în trecut mai multe parcele prin care să compenseze o eventuală transformare a drumului din pădure în unul pentru maşini. În 2017, însă, printr-o hotărâre judecătorească, accesul a fost oprit pentru scurt timp, iar până zilele trecute locuitorii din Greenfield şi-ar fi făcut cale prin pădure ilegal.

În cartierul Greenfield locuiesc aproape 1.500 de oameni, care, până în weekend, aveau acces spre Bucureşti prin pădurea Băneasa. Drumul pietruit pe care circulau a fost, însă, închis acum cu bariere la ambele capete. Iar locutorii complexului din nordul Capitalei pot să iasă din cartier doar prin DN1 şi Şoseaua de Centură.

În complex se află o şcoală privată unde sute de părinţi din tot Bucureştiul şi din împrejurimi îşi aduc copiii. O decizie judecătorască din 2017 spune că pe drumul din pădure nu se poate circula. Locuitorii din cartier ar fi îndepărtat, însă, obstacolele puse de autorităţi pentru a opri maşinile. Cei de la Romsilva, în adminsitraţia căreia se află acum parcela de teren, se tem că povestea s-ar putea repeta şi cu bariera pusă acum.

Pentru a putea, totuşi, să facă drumul circulabil, dezvoltatorii au făcut demersurile necesare. Ar fi donat, inclusiv, mai multe terenuri prin care să compenseze transformarea bucăţii de pădure în drum.

Surpriză, însă, primarul Nicuşor Dan nu le dă veşti prea bune locuitorilor din Greenfield. „Locuitorii din Greenfield sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă şi drumuri, cu concursul unei autorităţi locale incompetente. Nu sunt de acord şi nu voi face niciun demers pentru un drum permanent prin pădure. Nu există nicio documentaţie de urbanism care să-l prevadă, iar eu nu voi propune vreuna”a anunţat primarul Capitalei.

foto: facebook.com/clotildearmand.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt