Drulă: Rupem pisica în două

Drulă: Rupem pisica în două
Inquam Photos / Octav Ganea

Accidentul de la Feteşti înăspreşte sancţiunile pentru încălcarea normelor de siguranţă. "Rupem pisica în două",
le-a transmis Cătălin Drulă operatorilor feroviari. Pe care i-a convocat astăzi în şedinţă de urgenţă. Ministrul nu este însă la fel de dur şi cu şeful CFR Călători. Deşi premierul i-a sugerat să îl demită, Cătălin Drulă aşteaptă luna august pentru o evaluare.

Şedinţa cu operatorii de transport feroviar, atât de călători, cât şi de marfă, nu a durat mult. După o jumătate de oră, Cătălin Drulă a ieşit cu un mesaj tranşant.

Suspendarea activităţii va fi cea mai uşoară dintre sancţiuni, a avertizat ministrul. Totul vine după accidentul de la Feteşti, când un mecanic băut a adormit şi a intrat într-o altă garnitură de marfă. Coliziunea a dat peste cap traficul dintre Bucureşti şi Constanţa. Şi a dus la întârzieri uriaşe.

Pasagerii cursei Mangalia Bucureşti au rămas blocaţi aproape zece ore în câmp, fără ca măcar să primească o
sticlă cu apă.

Deşi mulţi se aşteptau să ceară demisia şefului de la CFR Călători, Ovidiu Vizante, pentru felul în care a gestionat
situaţia, ministrul a anunţat altceva.

O evaluare a directorului CFR Călători va fi făcută totuşi pe 19 august, la patru luni la patru luni de la începerea
mandatului. Potrivit ministrului transporturilor, circulaţia Bucureşti Constanţa a fost refăcută complet electrificat, în aşa fel încât întârzierile nu vor înregistra mai mult de 15 minute. Cătălin Drulă a anunţat şi că în cel mult două luni va semna un contract pentru achiziţia a 20 de trenuri electrice ultramoderne.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt