Dragoste şi căldură pentru animalele de la Zoo

Dragoste şi căldură pentru animalele de la Zoo

Venirea iernii şi a frigului nu ne afectează doar pe noi, ci şi animalele de la Zoo, pe care le vizităm cu drag ori de câte ori avem timp. Pentru a le proteja este nevoie de o hrană mai bogată în vitamine şi de multă căldură, mai ales pentru cele care provin din ţările calde. Cele mai sensibile sunt maimuţele, leii şi tigrii.

La Grădina Zoologică din Craiova cele 270 de animale, din 40 de specii, beneficiază deja de tratament special în această perioadă. Pentru că unele dintre animale suportă cu greu frigul, îngrijitorii le-au pregătit şi adăposturi mai călduroase.

Animalele sunt o atracţie nu doar pentru cei mici, ci şi pentru adulţi, care merg cu plăcere să le vadă. Oamenii se bucură că locatarii grădinii zoologice sunt îngrijiţi cum trebuie în anotimpul rece.

Răsfăţatul Gradinii Zoologice este Leon, un leu de aproape 170 de kg, care a împlinit de curând cinc ani. Ca şi tigrii şi maimuţele, Leon beneficiază de un tratament special, fiind un animal care trăieşte în zonele calde ale Terrei.

La naştere, Leon nu a fost acceptat de mama sa şi a fost crescut cu biberonul de angajaţii de la Zoo. Din fericire, s-a adaptat, iar vizitatorii au acum ocazia să-l vadă în toată splendoarea, indiferent de anotimp.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt