Dragoste cu pumnul

Dragoste cu pumnul

În România, o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde. Cel mai des călăi le sunt chiar partenerii de viaţă. Zeci de mii de mame, soţii şi fiice cad pradă violenţei domestice. Am stat de vorbă cu câteva dintre victimele acestui fenomen. Iar mărturiile lor sunt cutremurătoare.

Cristina are 29 de ani. Este mamă şi soţie. Iar de mai bine de 10 ani trăieşte o dramă continuă. Povestea sa este un lung şir de suferinţe. A găsit însă puterea de a se rupe de soţul care o bătea cu bestialitate şi şi-a găsit refugiu într-un centru de specialitate. Noi am filmat-o în unul din puţinele momente fericite pe care le-a trăit în ultima vreme. O vizită la un centru de înfrumuseţare sponsorizat de un ONG care oferă
asistenţă victimelor violenţei domestice.

Frica şi teroarea permanentă au făcut-o să îndure ani de zile violenţa extremă la care era supusă.

Psihologii explică resorturilor acesui tip de relaţii nocive. De multe ori victimele ajung să-şi imagineze că suferinţa prin care trec este meritată.

La fel de greu încercată este şi Cristina. Căsnicia ei, de aproape 50 de ani, a fost un calvar permant. Paradoxal, spune că încă îşi iubeşte soţul.

Ca multe alte victime ale violenţei domestice, a rămas sub acelaşi acoperiş cu călăul său de dragul copiilor.

Cele mai recente statistică suprind o realitate sumbră. Doar 1 din 10 femeile abuzate în familie ajung să ceară ajutor. Restul trăiesc în tăcere drame de neimaginat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt