Două trenuri s-au ciocnit în Barcelona

Două trenuri s-au ciocnit în Barcelona

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în Barcelona. 155 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Din fericire viteza a fost mica iar astfel a putut fi evitată o tragedie de proporţii. În zonă trăiesc mii de români care folosesc de obicei aceste trenuri. Consulatul României din Barcelona a anunţat că nu sunt deocamdată informaţii despre români printre răniţi.

Accidentul a avut loc la 7, ora la care zeci de mii de navetişti vin spre Barcelona la lucru. Unul dintre trenuri era oprit şi pe punctul de a pleca. Celălalt a venit pe aceeaşi linie. Din fericire încetinise pentru a opri şi el în staţie. Impactul însă nu a mai putut fi evitat. Erau peste 1300 de călători în cele două trenuri. Zeci de ambulanţe au venit de urgenţă şi au acordat îngrijiri medicale celor care au avut nevoie.

Este al treilea accident feroviar grav in regiunea Barcelonei care a avut loc anul acesta. In mai un tren de pasageri a intrat din plin într-un vagon de marfă care deraiase. 83 de călători au fost răniţi, iar mecanicul trenului a murit pe loc. La numai 3 luni distanţă, două trenuri cu pasageri s-au ciocnit. 33 de persoane au fost rănite, 5 dintre ele grav.

Consulatul României la Barcelona a pus la dispoziţie un număr de telefon special pentru românii care ar putea fi implicaţi în accident şi care ar avea nevoie de ajutor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt