Două trenuri s-au ciocnit în Barcelona - Prima News

Două trenuri s-au ciocnit în Barcelona

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în Barcelona. 155 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Din fericire viteza a fost mica iar astfel a putut fi evitată o tragedie de proporţii. În zonă trăiesc mii de români care folosesc de obicei aceste trenuri. Consulatul României din Barcelona a anunțat că nu sunt deocamdată informații despre români printre răniți.

Accidentul a avut loc la 7, ora la care zeci de mii de navetiști vin spre Barcelona la lucru. Unul dintre trenuri era oprit și pe punctul de a pleca. Celălalt a venit pe aceeași linie. Din fericire încetinise pentru a opri și el în stație. Impactul însă nu a mai putut fi evitat. Erau peste 1300 de călători în cele două trenuri. Zeci de ambulanțe au venit de urgență și au acordat îngrijiri medicale celor care au avut nevoie.

Este al treilea accident feroviar grav in regiunea Barcelonei care a avut loc anul acesta. In mai un tren de pasageri a intrat din plin într-un vagon de marfă care deraiase. 83 de călători au fost răniți, iar mecanicul trenului a murit pe loc. La numai 3 luni distanță, două trenuri cu pasageri s-au ciocnit. 33 de persoane au fost rănite, 5 dintre ele grav.

Consulatul României la Barcelona a pus la dispoziție un număr de telefon special pentru românii care ar putea fi implicați în accident și care ar avea nevoie de ajutor.

Total
0
Shares
Total
47
Share