Două anotimpuri într-o zi

Două anotimpuri într-o zi

Într-o singură zi, în România, am trecut de la temperaturi de primăvară la cele de iarnă. În 12 judeţe este alertă de viscol iar în alte cinci au fost inundaţii puternice. Pompierii au fost chemaţi la zeci de locuinţe pentru a-i ajuta pe oameni.

Ploile abundente au provocat alunecări de teren, iar mai mulţi brazi foarte înalţi s-au prăbuşit. Localnicii din satele Vidra şi Avram Iancu au rămas izolaţi după ce singurul drum de acces a fost acoperit de pământ.

În judeţul Arad peste 200 de oi au fost salvate de către pompieri după ce au rămas blocate pe un teren viran din apropiere de Sebiş. Apele râului Crişul Repede au ieşit din matcă şi au inundat sute de hectare. Cele mai mari probleme sunt în comunele Almaş şi Dieci.

Şi în judeţul Vâlcea ploile au făcut prăpăd. Traficul rutier a fost blocat pe DN 7 în Călimăneşti după ce carosabilul a fost inundat. Pompierii au intervenit cu mai multe motopompe. La aproape 10 staţii hidrometice s-au inregistrat precipitaţii de peste 60 de litri pe mp. În schimb, în vestul ţării şi în zonele înalte ploaia s-a transformat în zăpadă.

Meteorologii spun că precipitaţiile vor continua în perioada următoare în partea de sud a ţării. Vremea se va răci, iar la mijlocul săptămânii viitoare temperaturile pot scădea până la -9 grade Celcius.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt