Dosare penale şi arestări în Ottawa, unde camionagiii continuă să blocheze oraşul. Nimeni nu ştie când şi cum se va încheia protestul

Dosare penale şi arestări în Ottawa, unde camionagiii continuă să blocheze oraşul. Nimeni nu ştie când şi cum se va încheia protestul

Protestul camionagiilor din Ottawa pare a fi departe de final. Au fost deschise deja 80 de dosare penale şi zeci de persoane au fost deja arestate. Atmosfera în oraşul care duminică a intrat în stare de urgenţă este tensionată, iar locuitorii sunt furioşi. Întrebările când şi cum se va termina acest protest nu au deocamdată un răspuns.

Poliţia din Ottawa a declarat că demonstranţii „hotărâţi” rămân în capitala Canadei după aproape două săptămâni de protest. Ottawa este în stare de urgenţă de duminică. Poliţia a descoperit că în aproape un sfert dintre sutele de camioanele care au blocat oraşul sunt şi copii şi se tem pentru siguranţa acestora, au declarat autorităţile, scrie BBC.

Deşi protestul a fost în mare parte paşnic, poliţia şi-a exprimat îngrijorarea că acţiunea încurajează acţiunile extremiste. Poliţiştii le-au transmis protestatarilor să plece, dar aceştia s-au opus. S-au confruntat chiar cu o ameninţare cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, acţiune despre care autorităţile au spus că a urmărit distragerea atenţiei poliţiei. Se pare că un ofiţer a fost atacat de un camionagiu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt