Dosare penale și arestări în Ottawa, unde camionagiii continuă să blocheze orașul. Nimeni nu știe când și cum se va încheia protestul - Prima News

Dosare penale și arestări în Ottawa, unde camionagiii continuă să blocheze orașul. Nimeni nu știe când și cum se va încheia protestul

Protestul camionagiilor din Ottawa pare a fi departe de final. Au fost deschise deja 80 de dosare penale și zeci de persoane au fost deja arestate. Atmosfera în orașul care duminică a intrat în stare de urgență este tensionată, iar locuitorii sunt furioși. Întrebările când și cum se va termina acest protest nu au deocamdată un răspuns.

Poliția din Ottawa a declarat că demonstranții „hotărâți” rămân în capitala Canadei după aproape două săptămâni de protest. Ottawa este în stare de urgență de duminică. Poliția a descoperit că în aproape un sfert dintre sutele de camioanele care au blocat orașul sunt și copii și se tem pentru siguranța acestora, au declarat autoritățile, scrie BBC.

Deși protestul a fost în mare parte pașnic, poliția și-a exprimat îngrijorarea că acțiunea încurajează acțiunile extremiste. Polițiștii le-au transmis protestatarilor să plece, dar aceștia s-au opus. S-au confruntat chiar cu o amenințare cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, acțiune despre care autoritățile au spus că a urmărit distragerea atenției poliției. Se pare că un ofițer a fost atacat de un camionagiu.

Total
0
Shares
Total
0
Share