Dosare celebre ar putea fi închise - Prima News

Dosare celebre ar putea fi închise

Când faci o gaură în gardul penitenciarului ies toți, nu doar cei pentru care s-a făcut gaura! Sita prin care justiția acoperită la ochi cu un văl gros cerne acum dosarele scoate în câștig câteva nume grele de oameni cu funcții importante. Dar… odată cu ele și mii de inculpați cu dosare mai vechi, printre care pot fi tâlhari, violatori, traficanți de persoane, de droguri sau acuzați de evaziune, abuz în serviciu, mită sau corupție.

Practic, aproape toți cei care au fost condamnați după iunie 2018 vor putea cere reanalizarea dosarelor și să vadă dacă nu cumva a intervenit prescripția. Va fi haos din cauza deciziei dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, spun avocații și chiar foști și actuali procurori.

Infracțiunile de omor și cele de genocid, contra umanității și de război sunt singurele care nu se încadrează în întreruperea anchetelor sau a proceselor. Practic, sunt singurele imprescriptibile. Restul însă pot scăpa de răspunderea penală.

Fostul șef DIICOT, Daniel Hordodniceanu, spune că decizia ICCJ seamănă cu o aministiție. Acesta susține că efectul va fi devastator. Momentan nu se ştie exact câți infractori vor scapa de răspunderea penală.

Vestea că mii de infractori ar putea fi eliberați îi sperie pe români. Judecătorul va fi cel care va decide ce dosare vor fi clasate.

Se pare însă că există șanse mari ca nume importante din România precum Elena Udrea și Liviu Dragnea să beneficieze direct de decizia Curtii Supreme.

Total
1
Shares
Total
1
Share