Dosar penal în cazul jandarmului căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie. Cazul a ajuns la procurorii militari

Dosar penal în cazul jandarmului căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie. Cazul a ajuns la procurorii militari

Jandarmeria cere Parchetului Militar să facă verificări în cazul angajatului care a căzut de pe cal, de Ziua Naţională, în Bucureşti. Incidentul, surprins în imagini care au devenit virale pe reţelele de socializare, a dus la deschiderea unei anchete interne la nivelul instituţiei.

Ancheta a scos la iveală faptul că jandarmul surprins în imaginile devenite virale nu a fost sincer când a fost întrebat în legătură cu motivele pentru care nu şi-a putut ţine echilibrul când a vrut să urce pe cal.

Sunt suspiciuni de neglijenţă în serviciu. Sunt luate în calcul mai multe piste în anchetă: dacă jandarmul a consumat alcool sau substanţe interzise sau dacă nu avea pregătirea necesară ori nu fusese instruit.

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat pentru Digi24 că a fost decizia comisiei de verificare de a sesiza procurorii

"Sunt calităţi esenţiale când vorbim de conduita unui cadru militar, în primul rând sinceritatea şi asumarea faptelor", a spus Iacob, fără a face alte precizări.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt