Doi oameni au murit, niciun vinovat

Doi oameni au murit, niciun vinovat

Apar detalii cutremurătoare, după accidentul de muncă din zona Bibliotecii Naţionale în urma căruia 2 oameni şi-au pierdut viaţa. Beneficiarul lucrărilor - adică primăria Sectorului 3 - nu avea autorizaţie de construcţie, deşi ar fi trebuit eliberată, culmea, de aceeaşi instituţie. De altfel, lucrările erau efectuate pe un teren care nu aparţine municipalităţii. Între timp, poliţia face audieri.

Doi oameni au murit, alţi patru au fost răniţi, iar instituţiile statului se ascund şi dau vina una pe alta. Poliţia face
cercetări şi mai mulţi muncitori au fost chemaţi la audieri, dar şi rudele victimelor.

Această femeie ştia că soţul ei lucrează la Piaţa Muncii, ncicidecum pe un şantier în apropierea Bibliotecii Naţionale. Povesteşte cu lacrimi în ochi că a aflat de la televizor despre tragedie.

Din iulie se lucra acolo. Oficial, scopul ar fi fost crearea unui nou drum de acces pentru maşinile care deservesc Biblioteca Naţională. Surse apropiate anchetei susţin însă că miza proiectului ar fi fost cu totul alta. Odată terminate lucrările, aici ar fi urmat să apară terase pe malul Dâmboviţei. Nu a existat niciun fel de hârtie sau autorizaţie.

La inspectoratul de stat în constructii au fost prezenti astazi reprezentanti ai tuturor partilor implicate.

Terenul pe care lucrau muncitorii înghiţiţi de pământ aparţine Ministerului Culturii. Prima TV a încercat să ia un punct de vedere, dar instituţia s-a limitat la un comunicat de presă.

În prezent, lucrările de pe şantier au fost sistate. Audierile vor continua şi zilele următoare. O anchetă este
deschisă şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt