Doi manageri de spital, reţinuţi în dosarul mitei din unităţile Covid. Cum au ajuns să îşi sporească veniturile în mod semnificativ

Doi manageri de spital, reţinuţi în dosarul mitei din unităţile Covid. Cum au ajuns să îşi sporească veniturile în mod semnificativ

Doi manageri de spital - de la Braşov şi Odorheiu Secuiesc - au fost reţinuţi de procurorii DNA alături de alte zece persoane în dosarul privind mita din unităţile sanitare  Covid. Ei sunt acuzaţi de implicare în atribuirea frauduloasă a unor contracte prin care unităţile pe care le conduceau ar fi achiziţionat echipamente şi produse medicale supraevaluate, dintre care unele nu îndeplineau condiţiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.

Cei doi manageri de spital reţinuţi pentru 24 de ore sunt Ionescu Ramona Delia - manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, acuzată de abuz în serviciu - şi Lukacs Antal - manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi cumpărare de influenţă.

În dosar a mai fost reţinut Kadas Iluna Marius Andrei, la la data faptelor consilier judeţean şi preşedinte al comisiei pentru sănătate, protecţia copilului şi a persoanelor adulte în cadrul Consiliului Judeţean Braşov; preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, acuzat de trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

 În dosar i se mai aduc acuzaţii lui Mirică Emanoil, ofiţer de poliţie în cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, cercetat pentru trafic de influenţă, luare de mită, folosirea informaţiior care nu sunt destinate publicităţii şi compromiterea intereselor justiţiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt