Doi ciclişti şi un fotbalist, în luptă pentru titlul de Sportiv al Anului în Belgia

Doi ciclişti şi un fotbalist, în luptă pentru titlul de Sportiv al Anului în Belgia

Cicliştii Remco Evenepoel şi Wout van Aert sunt candidaţi la titlul titlul de Sportiv al Anului 2020 în Belgia, alături de fotbalistul Romelu Lukaku, atacantul echipei Inter Milano, conform listei finaliştilor la fiecare categorie, comunicată luni după-amiază de Asociaţia jurnaliştilor sportivi din această ţară.

Evenepoel, laureatul din 2019 al acestui premiu şi marea speranţă a ciclismului belgian, a fost victima unui grav accident în această vară, în timpul Turului Lombardiei, după ce reuşise anterior să se impună în Turul San Juan, Turul Algrave, Turul Burgos şi Turul Poloniei.

Wout van Aert, clasat pe locul al treilea în ierarhia de anul trecut a sportivilor belgieni, a câştigat în 2020 cursele de o zi Milano-Sanremo şi Strade Bianche, precum şi titlul de campion al Belgiei în proba de contratimp, impunându-se totodată în două etape din Turul Franţei.

Romelu Lukaku a avut la rândul său un an foarte bun la Inter Milano, precum şi la selecţionata ţării sale, pentru care a marcat 5 goluri în 5 meciuri jucate în 2020. În tricoul lui Inter, atacantul belgian a înscris 13 goluri în 15 partide disputate de la startul actualului sezon, în toate competiţiile.

La feminin, candidatele la titlul de Sportiva Anului în Belgia sunt Julie Allemand (baschet), Lotte Kopecky (ciclism) şi Emma Meesseman (baschet), ultima clasându-se anul trecut pe poziţia secundă

Dubla deţinătoare titlului, gimnasta Nina Derwael, nu se numără printre finaliste, în condiţiile în care nu a disputat nicio competiţie în acest an, din cauza pandemiei.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt