Doi cardiologi din Suceava acuză că li s-a spart biroul

Doi cardiologi din Suceava acuză că li s-a spart biroul

Scandal mare la Spitalul Judeţean din Suceava! Doi medici cardiologi acuză că li s-a spart uşa biroului şi li s-au furat din lucruri. De vină ar fi, spun ei, chiar managerul spitalului. La rândul lui, directorul susţine că medicii au fost notificaţi să predea cheile, dar au refuzat. Şi pacienţii au de suferit din cauza conflictului. Cardiologii spun că nu mai sunt lăsaţi să intre în sala unde făceau proceduri de chirurgie intervenţională.

Conflictul dintre cardiologii Paul Turcoman şi Laur Blaga, pe de o parte, şi conducerea Spitalului Judeţean Suceava,pe de alta, s-a transformat într-un război. Acuzaţiile sunt extrem de grave: hărţuire şi abuz. Medicii spun că biroul le-a fost spart cu ranga. Motivul invocat a fost un inventar. În realiate, spun medicii, li s-au luat lucruri din birou.

Managerul spitalului, Alexandru Calancea, are o altă variantă. Spune că spaţiul nu e un birou, ci o cameră de gardă, în care trebuie să îşi desfăşoare activitatea şi alţi medici. Calancea susţine că a fost înlocuit butucul de la uşă pentru că medicii nu au predat cheile.

Cardiologii au făcut plângere penală pentru furt. Medicii spun că au avut dificultăţi şi în desfăşurarea activităţii.

Compartimentul unde lucrau este cel de chirurgie intervenţională, acolo unde pacienţi cu infarct din Suceava şi judeţele învecinate ajung pentru o şansă la viaţă. Cei doi spun că au făcut până acum peste 3.000 de intervenţii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt